Monday, December 26, 2016

Ghost Museum Penang

Location: 57, Lebuh Melayu,10300 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

Open Daily 10am-7pm.

Price per entry:
With MyKad 
Adult - RM18.00
Kids - RM8.00
Senior Citizen - RM8.00
Student - RM10.00

Without MyKad
Adult - RM36.00
Kids - RM16.00
Senior Citizen - RM16.00
Student - RM16.00 

 















Wednesday, March 30, 2016

AKU LETIH

letih jadi baik
letih kena jadi baik
letih xblh buat perangai
letih jaga hati org
letih kena diam xblh lepas apa dlm otak

asyik aku ja jaga hati org.........asyik aku ja kn paham org............asyik aku ja kn tau apa org lain nak
asyik aku ja kena beralah.......

kalau org lain amuk....aku hny blh kata sabar la....and aku kena paham kenapa depa amuk
bila aku buat salah.....kiri kanan org dtg nk bgtau apa salah aku....and aku? just blh say sorry xbuat lagi......aku xblh nk lepas....hey aku amuk sbb kau tau x!

bila org lain buat salah? aku tegur........tgk la depa pny merajuk smpi ke langit yg ketujuh

aku letih
letih
letih
letih

ngs pun dh xmembantu....

how i wish i could say this out to someone and that someone would understand and x end up dia merajuk pulak dgn aku........

perangai aku pelik....aku sgt memahami...jarang marah....jarang pin point salah org depan....xreti pun sebenarnya nk marah org bila depa salah tambah2 kalau org yg rapat dgn aku.....aku buat xreti ja...layankan je....redhakan je......aku darah A....byk pikir...ikut rules....

mulut org aku xblh nk tutup......stress aku sapa yg tau....hampa pandai ckp ja.....
aku xhidup mcm org lain....

ALLAH.......sabarkan aku....pelihara hatiku.....hindari aku dari sebarang pergaduhan, masam muka....aku syg persahabatan aku dgn semua org.....

hormon aku tgh xstabil...tp sapa yg blh dtg kat aku n kata sabar ye...aku paham kau tgh hormon xstabil...amuk la kalau nk amuk...nanti kita kwan balik....

xda! xda org yg mampu buat perangai ni lagi...

kdg2 jeles dgn org lain yg blh buat perangai n ada yg melayan....aku dh terbiasa jadi 'lelaki'....aku yg jaga hati org, sabarkan org, bertahan dgn perangai org.........

Nurul izzah.........just continue to be strong as u always do.....kau hidup jaga diri sendiri.........jgn biasakan diri tu ngada2....nak org layan perangai kau........perangai kau pelik xda org blh paham....
kalau yg kata xpa...aku paham....tu maknanya dia xkenal kau totally lagi.....

ALLAH....
ALLAH....
ALLAH....

arwah tok kata kalau marah diam..........

Monday, October 26, 2015

Unfortunate month.......

siri pergaduhan dgn hamba allah yg lain pulak.........bkn bergaduh la..just xblh ngam cm dulu....pe masalah xtau...haih

exam....study pe pun xmasuk.....soalan punya la susah.....

dapat surat ptptn......hutang dh piling up rm4000++...membayar hutang la pulak...

RP.....mcm tah pape.....

blik bangi sebelum exam....kn saman jpj sbb bw laju....had laju 80 aku bw 92....WTH?? biasa aku bw 140 xnk saman pulak......melayang la rm300......

then pegi la bercuti kononya nk lepas stress, tension....... blh pulak ada makhluk allah curi fon aku and wallet kwn aku.....mmg bangang......terbang lagi duit....dh 1 hal pegi balai bagai buat report.

Astaghfirullahalazim...........innalillahiwainnahilahirajiun.....

apa la salah aku kan........haih....org kata jgn pkir byk....tp xblh buat apa dh....aku mmg mcm ni...


Wednesday, June 03, 2015

experience......

masa masuk MSU tahun lepas, terlintas nk masuk koir........then terlintas nk meniaga......so, kiranya dh tercapai la walaupun skali je...hahaha

untung jugak meniaga aritu.....kongsi modal dgn kwn2...




selain jamal abdillah ada ziana zain....tp dia xpakai tudung lagi time ni...




the best part of being a part of choir team....jumpa Agong depan mata....suara Permaisuri agong sgt sweet...hehe



bila aku stress/dorg stress dan yg paling penting bila LAPAR!